Yüzey Sertleştirici Nedir? Nerelerde kullanılır?

Özellikle endüstriyel zeminlerde, aşınma mukavemetini arttırmak amacıyla kullanılan, özel granül dağılımında dolgu malzemeleri, kuvars, korund, renklendirici pigment ve kimyasal katkılar içeren, çimento esaslı yüzey sertleştirici malzemelerdir. Yüzeye serpilerek uygulanır ve yüksek aşınma dayanımı sayesinde orta ve ağır yüklere dayanıklı zeminler oluştururlar.

Yüzey sertleştiricilerin türleri genel olarak içerdikleri agregaların sertliklerine ve bağlayıcı olarak polimer içerip içermediklerine bağlı olarak belirlenir. Bu noktada önemli olan kullanım amacına uygun malzemenin seçimi ve bu seçim sırasında işin ekonomik yönünün seçime etkisidir.

DURAFIX 7

Kuvars Agregalı Endüstriyel Zemin Sistemi

Kuvars agrega içeren DURAFIX 7  “6 cm³/50cm²” aşınma mukavemeti ile iç-dış mekanlarda, zemin üzerinde normal trafiğin bulunduğu yerlerde (Fabrikalar, endüstriyel yapılar, otoparklar, alış-veriş merkezleri vb.) kullanılır.


DURAFIX 9

Korund Agregalı Endüstriyel Zemin Sistemi

Korund agrega içeren DURAFIX 9  “1,8 cm³/50cm²” aşınma mukavemeti ile İç-dış mekanlarda, zemin üzerinde normal-ağır trafiğin bulunduğu yerlerde (Güç santralleri, uçak hangarları, helikopter pistleri, depolar ve yükleme boşaltma alanları vb.) kullanılmaktadır.


DURAFIX SUPEREX

Korund, Silisyum Karbür ve Özel Agregalı Yüzey Sertleştirici

DURAFIX SUPEREX ise Korund, Kuvars ve Karborundum agregalarını içeren Polimer ve Mikro Partikül Takviyeli bir yüzey sertleştirici olup “2,6 cm³/50cm²” aşınma mukavemeti ile performans ve ekonomiyi beraber sunmaktadır.İç-dış mekanlarda, zemin üzerinde normal-ağır trafiğin bulunduğu yerlerde; güç santralleri, uçak hangarları, helikopter pistleri, depolar ve yükleme boşaltma alanlarında güvenle kullanılabilir.